יקבים באזור זכרון יעקב והסביבה

וְשַׁבְתִּי, אֶת-שְׁבוּת עַמִּי יִשְׂרָאֵל, וּבָנוּ עָרִים נְשַׁמּוֹת וְיָשָׁבוּ, וְנָטְעוּ כְרָמִים וְשָׁתוּ אֶת-יֵינָם; וְעָשׂוּ גַנּוֹת, וְאָכְלוּ אֶת-פְּרִיהֶם.

עמוס פרק ט

יקב כרמל

קבי כרמל מזרחי (כיום "כרמל") הוקמו בשנת 1882 בהוראת ברון אדמונד דה רוטשילד. יקבי כרמל הם ראשית ההתפתחות והשגשוג של תעשיית היין בישראל, על פני יותר ממאה שנים. בזכרון יעקב ובראשון לציון ניטעו הכרמים הראשונים; כאן נבט, גדל והעמיק הידע המקצועי הראשוני בצפונות היין, עם הרבה יזע, היאחזות עיקשת ואמונה אדירה בכוח של איכרי המושבות, להיות הכורמים הראשונים בארץ הנושבת, כנגד כל הסיכויים. יקבי כרמל הפכו לאחד מסמלי הציונות, ולוגו היקבים, שני המרגלים נושאי האשכול, הוא עד היום אחד מסמלי התעשייה של מדינת ישראל, המוכר בעולם כולו.יקבי כרמל מתקדמים, משקיעים ומתפתחים כל העת, הן בנטיעת כרמים חדשים, בידע מקצועי, בפיתוח סדרות יין איכותיות, בהקמת יקבי בוטיק ועוד, והן בשימור המסורת ההיסטורית – כמייסדי ומחוללי תעשיית היין בישראל.

"הבית ביקב 1882" בזכרון יעקב משמש כמרכז המבקרים של יקבי כרמל ומציע חוויה ייחודית לכל המשפחה ולחובבי היין. סיור מודרך ביקב כרמל בזכרון יעקב משלב את המסורת והמוניטין יחד עם החדשנות של יקבי כרמל – מרתפי היין שהוקמו בסוף המאה ה-19 ומולם טכנולוגיות ייצור היין המתקדמות ביותר בעולם כיום. בסיור עוקבים אחר תהליך הכנת היין, יישונו ושימורו. הסיור כולל מופע אור-קולי, טעימות יין והסברים על סוגי היין והדרך האנינה להעריך את איכותו.

במקום מסעדה חלבית כשרה לפסח המציעה שילובים ייחודיים של יין איכותי ותפריט עשיר הכולל מנות דגים, אנטי-פסטי, גבינות, ירקות, מיני מאפים ושאר מטעמים מן המטבח הים-תיכוני.

בחנות היין שבמקום ניתן למצוא את כל מבחר יינות יקבי כרמל, מגוון אביזרים נלווים ליין, שמן זית, דבש, ריבות וספרות מקצועית בנושא היין.

  • רחוב היין 2, זיכרון יעקב
  • ביקור במרכז המבקרים בתיאום מראש
  • סגור בשבת
  • ‭ ‬04-6391788

  • wineculture@carmelwines.co.il
  • www.carmelwines.co.il

יקב תשבי

בשנת 1882 דרכו לראשונה מיכאל ומלכה חמילצקי על אדמת זכרון יעקב, לאחר שעלו מליטא. מיכאל נבחר על ידי הברון רוטשילד לטעת כרמים באזור, ומאותו יום החלו ההרמוניה והקשר העמוק בין בני המשפחה, לאדמה ולכרם. המשפחה התיישבה בשפייה הסמוכה, המוקפת כיום כרמים רחבי ידיים, והחלה במלאכת עיבוד האדמה וגידול הכרמים. בשנת 1925, אירחה המשפחה את המשורר חיים נחמן ביאליק כתודה על האירוח החם, הציע להם המשורר את השם "תשבי", ראשי תיבות של "תושב שפיה בארץ ישראל".
כיום היקב מתנהל באופן פרטי ע"י בני המשפחה, ובראשם מייסד היקב יונתן תשבי והוא מייצר כמיליון בקבוקים בשנה.

מרכז מבקרים יקבי תשבי
המרכז מציע טעימות יין בשילוב עם שוקולד איכותי. במרכז הטעימות כולל גם את מזקקת הברנדי היחודית ממחוז קוניאק, העשויה נחושת ופליז, היין מוגש בכוסיות קריסטל, בהתאם לזן הענבים ובתנאים אופטימליים. קירות החדר העצום מכוסים במדפים ממסד עד טפחות, ואלו מלאים בבקבוקי יין ושוקולדים היוצרים אווירה יוצאת דופן עבור חובבי יין ושוקולד. אתם מוזמנים לטעום את הטוב בשני העולמות תתנסו ותגלו חווית טעימה חדשה.

מסעדת יקב תשבי
מסעדה כפרית בצל שריגי גפן מסתעפים, המסעדה חלבית וכשרה.
שעות פתיחה מסעדת היקב:
בימי א-ה שעות 8:00 – 15:00, יום ו – 8:00 – 14:00
טלפון: 04-6288195 להזמנת מקום
*מטבח המסעדה נסגר בשעה 15:30 בימים א'-ה'.

  • המייסדים 33, זכרון יעקב
  • סיורים ביקב – בימי א-ה בשעות 10:00, 12:00 ו- 14:00. בתיאום מראש.
  • חנות היקב – א׳-ה׳, 08:00 – 17:00, ו׳ 09:00 – 15:00

  • 04-6388635
  • www.tishbi.com

יקב סמדר

יקב‭ ‬סמדר‭ ‬הוא‭ ‬יקב‭ ‬קטן‭ ‬שהוקם‭ ‬על‭ ‬ידי‭ ‬מוטי‭ ‬שפירא‭ ‬ב‭-‬1998‭. ‬שפירא‭ ‬הוא‭ ‬דור‭ ‬רביעי‭ ‬לכורמים‭, ‬מראשוני‭ ‬המושבה‭. ‬היקב‭ ‬מיצר‭ ‬יינות‭ ‬מכרמי‭ ‬המשפחה‭, ‬הגדלים‭ ‬בעמק‭ ‬עין‭-‬תות‭, ‬באזור‭ ‬זכרון‭ ‬יעקב‭, ‬כאשר‭ ‬כל‭ ‬יינות‭ ‬היקב‭ ‬המיוצרים‭ ‬הם‭ ‬יינות‭ ‬אדומים‭ ‬יבשים‭. ‬היינות‭ ‬מתיישנים‭ ‬שנתיים‭ ‬בחביות‭ ‬עץ‭ ‬ושנה‭ ‬נוספת‭ ‬בבקבוק‭. ‬ניתן‭ ‬לערוך‭ ‬סיורים‭, ‬לטעום‭ ‬ולרכוש‭ ‬במרכז‭ ‬המבקרים‭.‬

  • המייסדים 31, זכרון יעקב
  • טעימה ומכירה ביקב בתאום מראש
  • 050 – 6551155 04-6390777
  • smadarinn1882@gmail.com
  • www.smadar-inn.com

יקב אמפורה

יקב אמפורה הוקם בשנת 2000 על ידי גיא רילוב והיינן גיל שצברג. ייצור היין נעשה בתחילה בסככה בחוות מקורה, ולפני מספר שנים עבר למבנה אבן מרשים ומרווח שהוקם באזור הכניסה לחווה. בבניין החדש והיפהפה נמצאים אזור הייצור של היין וכן מרכז המבקרים מאיר העיניים של היקב. בשנת 2008, בשיתוף עם גיא רילוב, רכשה את היקב משפחת דובוב. נופי הבראשית בהם שוכן היקב הילכו עליהם קסם והשתלבו באופן מושלם עם אהבתם לארץ וליין.
מאז, הוטמע ביקב תהליך התחדשות ושיפור מתמיד. כרמי איכות ניטעו באזורים ייחודיים בארץ, ידע וטכנולוגיות עילית שולבו בתהליכי הייצור של היין, ומעל הכול – נבנה צוות מקצועי ומנוסה, בראשותו של היינן ד"ר ארקדי פפיקיאן, מבכירי הייננים בישראל, אשר מנצח על המלאכה באהבה, במיומנות ובהקפדה רבה. כל אלה, במטרה מכוונת לייצר יין ישראלי באיכות הגבוהה ביותר.
יקב אמפורה ובחוות מקורה מקפידים על הדדיות אקולוגית עם הסביבה ופועלים בהתאם לערכים של שייכות לסביבה, התערבות מינימאלית ומניעת זיהום סביבתי.

מרכז המבקרים
מרכז המבקרים של יקב אמפורה ממוקם בחוות מקורה אשר בכרם מהר"ל, במבנה אבן מרהיב אשר נבנה במיוחד, ובליבו שוכן היקב, בו מיוצר באהבה גדולה היינות של היקב.
מרכז המבקרים של יקב אמפורה מציע סיורים מודרכים חווייתיים במיוחד, המציגים את תהליך יצורו של היין ביקב, מאפייני זני היין וייחודם, ביקור במתחמי העבודה והכנת היין, ביקור במרתף היינות המיוחד של יקב אמפורה, ובסיום הסיור תוזמנו להתיישב לטעימות ממבחר היינות של היקב (עד חמישה סוגי יין). טעימות היין נמזגות בליווי הסבר קצר, ועל השולחן מוגש כיבוד קל וצבעוני, הכולל מבחר ירקות, לחמים שנאפים במקום והפתעות נוספות.

  • חוות מקורה, ת.ד. 133, זכרון יעקב
  • מרכז המבקרים פתוח א׳-ה׳ משעה 10:00-16:00.
  • 04-9840702
  • info@amphoraewines.com
  • www.amphoraewines.com

יקבי בנימינה

יקב בנימינה הוקם ב-1952 על ידי יוסף זלצר ומקיים מאז מסורת ארוכת שנים של איכות שלובה בחדשנות. ביקב מיושמות טכנולוגיות יין מתקדמות, יחד עם תהליכי ייצור מסורתיים-קלאסיים, והשקעות רבות בכרמים ובזני הענבים. יקב בנימינה מציג קשת רחבה של יינות איכות, המתאימים לכל אירוע ולכל חך. מקום מושבו של היקב נקבע בלב בנימינה, אזור החובק היסטוריה חלוצית, עוד מתקופת העלייה השלישית ב-1937.
באמצע שנות התשעים שונה שמו של היקב מ-"יקבי אליעז" ל"יקבי בנימינה". באוגוסט 2008 נרכש היקב על ידי קבוצת משקיעים פרטיים, בראשם בעלי רשת השיווק הפרטית "חצי חינם", שהתחברו לחזון היקב, לערכיו ולפוטנציאל הטמון באיכויותיו. מיום הרכישה ועד היום בוצעו השקעות אדירות בכרמים, בתהליכי הייצור ובהון האנושי.

סדנאות

״לצלול אל עולם היין״
סדנת היין המותאמת אישית למשתתפים ומשלבת הסברים תיאורטיים ומעשיים. הסדנה מתקיימת בחדר ה-V.I.P של היקב והיא כוללת סיור ביקב וטעימות מודרכות.
משך הסדנא: שעה וחצי

סיור ביקב וטעימת יינות מודרכת

״90 שנה של ניחוח משכר״
מבית החרושת לזיקוק פרחי היסמין ועד ליקבי בנימינה. נספר על תולדות המקום, החל ממפעל ההתיישבות של הברון רוטשילד בבנימינה ועד לנבכי ההיסטוריה של משפחת זלצר בתעשיית היין.
משך הסיור: 60 דק׳

  • רחוב היקב, ת.ד. 34 בנימינה
  • סיורים ביקב – בתיאום מראש.
  • חנות היקב – א׳-ש׳, בתיאום מראש.
  • 04-6107535/530/516
  • visitorcenter@b-wines.com
  • www.binyaminawines.co.il

יקב סומק

ברק דהן והילה בן גרא מייצרים יין בלב זכרון יעקב כבר משנת 2000. ברק הוא בן למשפחת כורמי זכרון יעקב והילה היא בוגרת הפקולטה לחקלאות ברחובות ובעלת תואר שני בייננות. יקב סומק הקטן שלהם, ציינו מבקרי יין, "הוא אחד היפים שיצא לנו לבקר בו – ושווה גם לכם לעשות זאת".
כרמי המשפחה נטועים באזור בקעת הנדיב ומעובדים על ידיהם משנת 1882, מתוך אמונה כי מדובר באזור איכותי וייחודי לגידול ענבי יין. כל בקבוק יין של יקב סומק שנפתח הוא סופו של תהליך מהנה וארוך, בו חברו האדמה, השמש, הגשמים והרוחות, לעבודת כפיים, לתשומת לב קפדנית, ולאהבת היין. העבודה ביקב מתבצעת בשיתוף פעולה מלא של השניים כאשר מילות המפתח הן מקצוענות ללא פשרות והנאה בעשייה.

סיור ביקב
אתם מוזמנים להתארח אצלהם לחוויית יין מיוחדת ומעשירה. הביקור ביקב כולל סיור מקצועי ומעמיק המועבר על ידי הבעלים והכורם של היקב, ברק דהאן. הסיור מתחיל בהסבר קצר על החזון של יקב סומק והמשפחה בהמשך תכלו לראות מקרוב את תהליך עשיית היין ביקב בוטיק – מבציר הענבים ועד לביקבוק. תכנסו לחדרי החביות של היקב, תריחו ותנשמו את היין….לאחר מכן, תתכנסו בחדר טעימות המקסים של היקב, לטעימה מודרכת של יינות היקב. במהלך טעימת היינות, תשמעו על המאפיינים של כל יין, על התאמתו לאוכל ועוד ועוד… אורך הסיור כשעה.

  • הרצל 16, זכרון יעקב.
  • סיורים ביקב – א׳-ה׳, 15:00. בתיאום מראש.
  • חנות היקב – א׳-ש׳, בתיאום מראש.
  • 04-6397982, 050-5346490/1
  • somekwinery@gmail.com
  • www.somek-winery.co.il

יקבים באזור זכרון יעקב והסביבה

וְשַׁבְתִּי, אֶת-שְׁבוּת עַמִּי יִשְׂרָאֵל, וּבָנוּ עָרִים נְשַׁמּוֹת וְיָשָׁבוּ, וְנָטְעוּ כְרָמִים וְשָׁתוּ אֶת-יֵינָם; וְעָשׂוּ גַנּוֹת, וְאָכְלוּ אֶת-פְּרִיהֶם.

עמוס פרק ט

יקב כרמל

קבי כרמל מזרחי (כיום "כרמל") הוקמו בשנת 1882 בהוראת ברון אדמונד דה רוטשילד. יקבי כרמל הם ראשית ההתפתחות והשגשוג של תעשיית היין בישראל, על פני יותר ממאה שנים. בזכרון יעקב ובראשון לציון ניטעו הכרמים הראשונים; כאן נבט, גדל והעמיק הידע המקצועי הראשוני בצפונות היין, עם הרבה יזע, היאחזות עיקשת ואמונה אדירה בכוח של איכרי המושבות, להיות הכורמים הראשונים בארץ הנושבת, כנגד כל הסיכויים. יקבי כרמל הפכו לאחד מסמלי הציונות, ולוגו היקבים, שני המרגלים נושאי האשכול, הוא עד היום אחד מסמלי התעשייה של מדינת ישראל, המוכר בעולם כולו.יקבי כרמל מתקדמים, משקיעים ומתפתחים כל העת, הן בנטיעת כרמים חדשים, בידע מקצועי, בפיתוח סדרות יין איכותיות, בהקמת יקבי בוטיק ועוד, והן בשימור המסורת ההיסטורית – כמייסדי ומחוללי תעשיית היין בישראל.

"הבית ביקב 1882" בזכרון יעקב משמש כמרכז המבקרים של יקבי כרמל ומציע חוויה ייחודית לכל המשפחה ולחובבי היין. סיור מודרך ביקב כרמל בזכרון יעקב משלב את המסורת והמוניטין יחד עם החדשנות של יקבי כרמל – מרתפי היין שהוקמו בסוף המאה ה-19 ומולם טכנולוגיות ייצור היין המתקדמות ביותר בעולם כיום. בסיור עוקבים אחר תהליך הכנת היין, יישונו ושימורו. הסיור כולל מופע אור-קולי, טעימות יין והסברים על סוגי היין והדרך האנינה להעריך את איכותו.

במקום מסעדה חלבית כשרה לפסח המציעה שילובים ייחודיים של יין איכותי ותפריט עשיר הכולל מנות דגים, אנטי-פסטי, גבינות, ירקות, מיני מאפים ושאר מטעמים מן המטבח הים-תיכוני.

בחנות היין שבמקום ניתן למצוא את כל מבחר יינות יקבי כרמל, מגוון אביזרים נלווים ליין, שמן זית, דבש, ריבות וספרות מקצועית בנושא היין.

  • רחוב היין 2, זיכרון יעקב
  • ביקור במרכז המבקרים בתיאום מראש
  • סגור בשבת
  • ‭ ‬04-6391788

  • wineculture@carmelwines.co.il
  • www.carmelwines.co.il

יקב תשבי

בשנת 1882 דרכו לראשונה מיכאל ומלכה חמילצקי על אדמת זכרון יעקב, לאחר שעלו מליטא. מיכאל נבחר על ידי הברון רוטשילד לטעת כרמים באזור, ומאותו יום החלו ההרמוניה והקשר העמוק בין בני המשפחה, לאדמה ולכרם. המשפחה התיישבה בשפייה הסמוכה, המוקפת כיום כרמים רחבי ידיים, והחלה במלאכת עיבוד האדמה וגידול הכרמים. בשנת 1925, אירחה המשפחה את המשורר חיים נחמן ביאליק כתודה על האירוח החם, הציע להם המשורר את השם "תשבי", ראשי תיבות של "תושב שפיה בארץ ישראל".
כיום היקב מתנהל באופן פרטי ע"י בני המשפחה, ובראשם מייסד היקב יונתן תשבי והוא מייצר כמיליון בקבוקים בשנה.

מרכז מבקרים יקבי תשבי
המרכז מציע טעימות יין בשילוב עם שוקולד איכותי. במרכז הטעימות כולל גם את מזקקת הברנדי היחודית ממחוז קוניאק, העשויה נחושת ופליז, היין מוגש בכוסיות קריסטל, בהתאם לזן הענבים ובתנאים אופטימליים. קירות החדר העצום מכוסים במדפים ממסד עד טפחות, ואלו מלאים בבקבוקי יין ושוקולדים היוצרים אווירה יוצאת דופן עבור חובבי יין ושוקולד. אתם מוזמנים לטעום את הטוב בשני העולמות תתנסו ותגלו חווית טעימה חדשה.

מסעדת יקב תשבי
מסעדה כפרית בצל שריגי גפן מסתעפים, המסעדה חלבית וכשרה.
שעות פתיחה מסעדת היקב:
בימי א-ה שעות 8:00 – 15:00, יום ו – 8:00 – 14:00
טלפון: 04-6288195 להזמנת מקום
*מטבח המסעדה נסגר בשעה 15:30 בימים א'-ה'.

  • המייסדים 33, זכרון יעקב
  • סיורים ביקב – בימי א-ה בשעות 10:00, 12:00 ו- 14:00. בתיאום מראש.
  • חנות היקב – א׳-ה׳, 08:00 – 17:00, ו׳ 09:00 – 15:00

  • 04-6388635
  • www.tishbi.com

יקב סמדר

יקב‭ ‬סמדר‭ ‬הוא‭ ‬יקב‭ ‬קטן‭ ‬שהוקם‭ ‬על‭ ‬ידי‭ ‬מוטי‭ ‬שפירא‭ ‬ב‭-‬1998‭. ‬שפירא‭ ‬הוא‭ ‬דור‭ ‬רביעי‭ ‬לכורמים‭, ‬מראשוני‭ ‬המושבה‭. ‬היקב‭ ‬מיצר‭ ‬יינות‭ ‬מכרמי‭ ‬המשפחה‭, ‬הגדלים‭ ‬בעמק‭ ‬עין‭-‬תות‭, ‬באזור‭ ‬זכרון‭ ‬יעקב‭, ‬כאשר‭ ‬כל‭ ‬יינות‭ ‬היקב‭ ‬המיוצרים‭ ‬הם‭ ‬יינות‭ ‬אדומים‭ ‬יבשים‭. ‬היינות‭ ‬מתיישנים‭ ‬שנתיים‭ ‬בחביות‭ ‬עץ‭ ‬ושנה‭ ‬נוספת‭ ‬בבקבוק‭. ‬ניתן‭ ‬לערוך‭ ‬סיורים‭, ‬לטעום‭ ‬ולרכוש‭ ‬במרכז‭ ‬המבקרים‭.‬

  • המייסדים 31, זכרון יעקב
  • טעימה ומכירה ביקב בתאום מראש
  • 050 – 6551155 04-6390777
  • smadarinn1882@gmail.com
  • www.smadar-inn.com

יקב אמפורה

יקב אמפורה הוקם בשנת 2000 על ידי גיא רילוב והיינן גיל שצברג. ייצור היין נעשה בתחילה בסככה בחוות מקורה, ולפני מספר שנים עבר למבנה אבן מרשים ומרווח שהוקם באזור הכניסה לחווה. בבניין החדש והיפהפה נמצאים אזור הייצור של היין וכן מרכז המבקרים מאיר העיניים של היקב. בשנת 2008, בשיתוף עם גיא רילוב, רכשה את היקב משפחת דובוב. נופי הבראשית בהם שוכן היקב הילכו עליהם קסם והשתלבו באופן מושלם עם אהבתם לארץ וליין.
מאז, הוטמע ביקב תהליך התחדשות ושיפור מתמיד. כרמי איכות ניטעו באזורים ייחודיים בארץ, ידע וטכנולוגיות עילית שולבו בתהליכי הייצור של היין, ומעל הכול – נבנה צוות מקצועי ומנוסה, בראשותו של היינן ד"ר ארקדי פפיקיאן, מבכירי הייננים בישראל, אשר מנצח על המלאכה באהבה, במיומנות ובהקפדה רבה. כל אלה, במטרה מכוונת לייצר יין ישראלי באיכות הגבוהה ביותר.
יקב אמפורה ובחוות מקורה מקפידים על הדדיות אקולוגית עם הסביבה ופועלים בהתאם לערכים של שייכות לסביבה, התערבות מינימאלית ומניעת זיהום סביבתי.

מרכז המבקרים
מרכז המבקרים של יקב אמפורה ממוקם בחוות מקורה אשר בכרם מהר"ל, במבנה אבן מרהיב אשר נבנה במיוחד, ובליבו שוכן היקב, בו מיוצר באהבה גדולה היינות של היקב.
מרכז המבקרים של יקב אמפורה מציע סיורים מודרכים חווייתיים במיוחד, המציגים את תהליך יצורו של היין ביקב, מאפייני זני היין וייחודם, ביקור במתחמי העבודה והכנת היין, ביקור במרתף היינות המיוחד של יקב אמפורה, ובסיום הסיור תוזמנו להתיישב לטעימות ממבחר היינות של היקב (עד חמישה סוגי יין). טעימות היין נמזגות בליווי הסבר קצר, ועל השולחן מוגש כיבוד קל וצבעוני, הכולל מבחר ירקות, לחמים שנאפים במקום והפתעות נוספות.

  • חוות מקורה, ת.ד. 133, זכרון יעקב
  • מרכז המבקרים פתוח א׳-ה׳ משעה 10:00-16:00.
  • 04-9840702
  • info@amphoraewines.com
  • www.amphoraewines.com

יקבי בנימינה

יקב בנימינה הוקם ב-1952 על ידי יוסף זלצר ומקיים מאז מסורת ארוכת שנים של איכות שלובה בחדשנות. ביקב מיושמות טכנולוגיות יין מתקדמות, יחד עם תהליכי ייצור מסורתיים-קלאסיים, והשקעות רבות בכרמים ובזני הענבים. יקב בנימינה מציג קשת רחבה של יינות איכות, המתאימים לכל אירוע ולכל חך. מקום מושבו של היקב נקבע בלב בנימינה, אזור החובק היסטוריה חלוצית, עוד מתקופת העלייה השלישית ב-1937.
באמצע שנות התשעים שונה שמו של היקב מ-"יקבי אליעז" ל"יקבי בנימינה". באוגוסט 2008 נרכש היקב על ידי קבוצת משקיעים פרטיים, בראשם בעלי רשת השיווק הפרטית "חצי חינם", שהתחברו לחזון היקב, לערכיו ולפוטנציאל הטמון באיכויותיו. מיום הרכישה ועד היום בוצעו השקעות אדירות בכרמים, בתהליכי הייצור ובהון האנושי.

סדנאות

״לצלול אל עולם היין״
סדנת היין המותאמת אישית למשתתפים ומשלבת הסברים תיאורטיים ומעשיים. הסדנה מתקיימת בחדר ה-V.I.P של היקב והיא כוללת סיור ביקב וטעימות מודרכות.
משך הסדנא: שעה וחצי

סיור ביקב וטעימת יינות מודרכת

״90 שנה של ניחוח משכר״
מבית החרושת לזיקוק פרחי היסמין ועד ליקבי בנימינה. נספר על תולדות המקום, החל ממפעל ההתיישבות של הברון רוטשילד בבנימינה ועד לנבכי ההיסטוריה של משפחת זלצר בתעשיית היין.
משך הסיור: 60 דק׳

  • רחוב היקב, ת.ד. 34 בנימינה
  • סיורים ביקב – בתיאום מראש.
  • חנות היקב – א׳-ש׳, בתיאום מראש.
  • 04-6107535/530/516
  • visitorcenter@b-wines.com
  • www.binyaminawines.co.il

יקב סומק

ברק דהן והילה בן גרא מייצרים יין בלב זכרון יעקב כבר משנת 2000. ברק הוא בן למשפחת כורמי זכרון יעקב והילה היא בוגרת הפקולטה לחקלאות ברחובות ובעלת תואר שני בייננות. יקב סומק הקטן שלהם, ציינו מבקרי יין, "הוא אחד היפים שיצא לנו לבקר בו – ושווה גם לכם לעשות זאת".
כרמי המשפחה נטועים באזור בקעת הנדיב ומעובדים על ידיהם משנת 1882, מתוך אמונה כי מדובר באזור איכותי וייחודי לגידול ענבי יין. כל בקבוק יין של יקב סומק שנפתח הוא סופו של תהליך מהנה וארוך, בו חברו האדמה, השמש, הגשמים והרוחות, לעבודת כפיים, לתשומת לב קפדנית, ולאהבת היין. העבודה ביקב מתבצעת בשיתוף פעולה מלא של השניים כאשר מילות המפתח הן מקצוענות ללא פשרות והנאה בעשייה.

סיור ביקב
אתם מוזמנים להתארח אצלהם לחוויית יין מיוחדת ומעשירה. הביקור ביקב כולל סיור מקצועי ומעמיק המועבר על ידי הבעלים והכורם של היקב, ברק דהאן. הסיור מתחיל בהסבר קצר על החזון של יקב סומק והמשפחה בהמשך תכלו לראות מקרוב את תהליך עשיית היין ביקב בוטיק – מבציר הענבים ועד לביקבוק. תכנסו לחדרי החביות של היקב, תריחו ותנשמו את היין….לאחר מכן, תתכנסו בחדר טעימות המקסים של היקב, לטעימה מודרכת של יינות היקב. במהלך טעימת היינות, תשמעו על המאפיינים של כל יין, על התאמתו לאוכל ועוד ועוד… אורך הסיור כשעה.

  • הרצל 16, זכרון יעקב.
  • סיורים ביקב – א׳-ה׳, 15:00. בתיאום מראש.
  • חנות היקב – א׳-ש׳, בתיאום מראש.
  • 04-6397982, 050-5346490/1
  • somekwinery@gmail.com
  • www.somek-winery.co.il